Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

EUROTRIP με τρένο

Το ταξίδι ξεκινάει από την Ελλάδα με μια επίσκεψη στο http://www.interrailnet.com/ ή στο γραφείο του ΟΣΕ (Σινά 6, σταθμός Πανεπιστήμιο του μετρό) για να προμηθευτούμε ένα πακέτο interRail μαζί με ενημερωτικό υλικό. Αυτό είναι το εισιτήριο για τα τρένα που θα χρησιμοποιήσουμε για τις μετακινήσεις μας. Διαβάστε τα ενημερωτικά φυλλάδια για περαιτέρω πληροφορίες. 

            Κατόπιν θα πρέπει να επισκεφτούμε ένα ΚΕΠ για να πάρουμε πληροφορίες για την κάρτα ασφάλειας υγείας ώστε να έχουμε δωρεάν υπηρεσίες υγείας στις ευρωπαϊκές χώρες (προαιρετικό)

            Παίρνουμε το καράβι από την Πάτρα ή την Ηγουμενίτσα για οποιοδήποτε ιταλικό λιμάνι. Όταν φτάσουμε παίρνουμε πληροφορίες για το τρόπο μετάβασης στο σιδηροδρομικό σταθμό (stazione). Στο Bari η μετάβαση γίνεται με λεωφορείο όπου εισιτήρια βρίσκουμε εντός. Στη Βενετία ο σταθμός βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι. 

            Αφού φτάσω στο σταθμό απευθύνομαι στο train information για να πάρω πληροφορίες για τα δρομολόγια των τρένων που θέλω να χρησιμοποιήσω για να φτάσω στο επόμενο προορισμό. Για κάποια συγκεκριμένου τύπου τρένα ίσως χρειαστεί να πληρώσω μια κράτηση που οι τιμές αναγράφονται στα φυλλάδια που προμηθεύτηκα μαζί με το πακέτο interRail.

Για τουριστικές πληροφορίες και αναζήτηση καταλύματος (hotels, hostels, campings...) αναζητώ το περίπτερο tourist information το οποίο μπορεί να βρίσκεται μέσα ή ακριβώς έξω από το σταθμό.

 Όταν φτάσω με τρένο στην επόμενη πόλη πρώτα προγραμματίζω την επόμενη αναχώρηση ειδικά στην περίπτωση που πρέπει να κάνω κράτηση και μετά βρίσκω κατάλυμα. 

Η διαδικασία είναι η ίδια μέχρι να φτάσω ξανά σε λιμάνι ή αεροδρόμιο για την επιστροφή στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: